Sunday, May 6, 2018

Ce sa alegi - boiler electric sau solar?

Totul în această lume are propriile avantaje și dezavantaje, la fel și un încălzitor electric de apă și un încălzitor solar de apă. Acest articol este o dezbatere despre un încălzitor electric de apă în comparație cu încălzitorul solar de apă.

Incalzitor electric de apa

Încălzitoarele electrice de apă au fost folosite de foarte mult timp și sunt un lux, deoarece vă oferă apă fierbinte în orice moment al zilei. Acestea sunt cele mai potrivite pentru confortul și cerințele dvs. în ceea ce privește apa caldă. Mai jos sunt prezentate câteva avantaje și dezavantaje ale încălzitoarelor electrice de apă.

Pro-uri

Aprovizionare instantanee cu apă oricând, chiar și în timpul frigului.
Mărimea potrivită, prin urmare este permisă montarea ușoară oriunde, fie că este vorba de baie, deasupra chiuvetei sau oriunde doriți să fie instalată.
Atracția majoră este costul acesteia. Un încălzitor electric vă costă puțin 400 $, motiv pentru care mulți îl preferă în primul rând în comparație cu încălzitoarele solare de apă.
Deoarece este instalat în mod normal în interiorul casei, este mai puțin predispus la coroziune sau alte evenimente naturale dăunătoare, cum ar fi ploaia, zăpada etc.
Apă caldă absolut convenabilă și ușor de folosit la dispoziția dumneavoastră, cu doar o răsucire a robinetului.
Cele mai multe dintre ele au un buton de reglare a temperaturii sau un cadran care vă ajută să preveniți opărirea și puteți, de asemenea, să vă bucurați de variația nivelului de apă caldă.

Contra

Preocuparea majoră este impactul asupra combustibililor fosili. Încălzitoarele electrice contribuie în mod semnificativ la epuizarea combustibililor fosili.
Există posibilitatea scurt-circuitului cu cablurile și cablurile implicate, care pot fi periculoase pentru utilizator.
Împreună cu costul inițial, trebuie să suporți și costul lunar de încălzire. Veți fi uimit să știți că încălzitoarele electrice de apă sunt cauza pentru 25% din facturile de utilități în majoritatea locuințelor, potrivit Departamentului de Energie al SUA.
Durata de viață a acestor încălzitoare electrice este limitată la 15 ani. Foarte rar lucrează la cele mai bune rezultate după 15 ani.

Incalzitor solar de apa

Utilizarea încălzitoarelor solare de apă câștigă popularitate. De fapt, în unele state, utilizarea acestora devine obligatorie. Hawaii este primul stat care face încălzitoarele solare de apă obligatorii în casele noi.

Pro-uri

Incalzitoarele de apa solara sunt rentabile, iar trecerea la ele va reduce costurile de utilitate.
Utilizarea energiei solare pentru încălzirea apei în locul combustibililor fosili sau a electricității, eliberează mai puțini poluanți și se dovedește a fi ecologică.
Pentru a încuraja utilizarea încălzitoarelor solare de apă, proprietarii de case din SUA primesc credite fiscale de până la 30% din costul de instalare.
Costul inițial este singurul cost pe care proprietarul trebuie să îl suporte. Ulterior, energia solară pe care o rulează este absolut gratuită.
Durabilitatea acestor panouri solare este de așa natură încât puteți depinde de acestea de 20-30 de ani cu ușurință.

Contra

Cele mai multe încălzitoare solare sunt montate pe acoperiș, iar instalarea este o muncă obositoare.
Deoarece sunt montate pe acoperiș, ele sunt expuse evenimentelor naturale dăunătoare, cum ar fi ploaia, zăpada etc., și sunt, de asemenea, predispuse la coroziune în cazul vremii umede.
Costul inițial este enorm. Costă undeva între 2500 și 3000 USD.

Vă rugăm să rețineți că prețurile menționate mai sus pot varia în funcție de locație și oferte disponibile.

Dacă aș fi în favoarea uneia dintre ele, cu siguranță ar fi încălzitorul solar de apă. Am unul instalat în casa mea (apartamente Pipera) și funcționează perfect. Mă simt mândru că mi-am făcut puțin pentru a economisi energie și acum e rândul tău!

No comments:

Post a Comment