Monday, May 21, 2018

Cum să scapi de furnici

Furnicile pot, să vă contamineze blaturile cu E. coli sau salmonella dacă au trecut prin gunoaie sau deșeuri de-a lungul traseului lor.

1. Aflați ce fel de furnici sunt.

În timp ce există mii de specii de furnici, doar 25 dintre acestea se îndreaptă în mod obișnuit spre case, potrivit lui Mike Goldstein, un aplicator certificat pentru pesticide pentru Woodstream. Printre cele mai răspândite dintre acestea se numără furnicile de trotuar, furnicile argentiniene, furnicile și miriștele de dulgher. Identificarea tipului particular este esențială, pentru că vă va ajuta să aflați ce mănâncă și de unde vin.

Furnicile minuscule, de culoare maro sau negru, vin de obicei în interiorul cuiburilor lor în aer liber. Mistreții argentinieni sunt, de asemenea, mici și maro, dar trăiesc adesea în apropierea hranei și umezelii, cum ar fi plantele în ghivece, chiuvetele și țevile. Mirosurile mirositoare câștigă numele pentru că ele miroase ca niște nucă de cocos putrezite atunci când îi spargeți.

În ceea ce privește furnicile de dulgher, ele nu sunt prietenii tăi. Ele literalmente distrug casa ta din interior prin tuneling prin lemn, mai ales în cazul în care este umed. Căutați furnici mari, negri, precum și resturile de rumeguș, numite fracturi. Este un amestec încântător de lemn mestecat, fecale și furnici moarte.

Dacă dăunătorul dvs. nu se potrivește cu niciuna dintre aceste descrieri, încercați să contactați agentul local de cooperare locală sau un exterminator pentru a afla mai multe despre ceea ce este comun în zona dvs.

2. Etanșați fisurile și deschiderile.

Da, furnicile sunt mici, dar este o idee bună să închideți crăpăturile cu o ceară limpede sau o lână de oțel, mai ales dacă spionați un traseu evident care merge înăuntru. Patcharea ecranelor rupte și înlocuirea umezelii uzate uzate poate avea un impact mare.

3. Îndepărtați toate sursele de hrană potențiale.

Furnicile mănâncă ca oamenii, se bucură de dulciuri, proteine ​​și grăsimi, dar nu sunt doar alimentele pe care ar trebui să le căutați. În plus față de etanșarea alimentelor în recipiente etanșe și curățarea rapidă a frișcălor și băuturilor vărsate rapid, luați în considerare și alte elemente populare pe meniul ant: spumă de grăsime în jurul bucătăriei, scurgerile de uleiuri sau chiar alte insecte - inclusiv cele moarte - situate în jur. Acești frați sunt plini de resurse!

4. Scoateți momeala.

Tentația este de a tăia fiecare furnică pe care o vedeți, dar asta nu o va tăia. "Numai aproximativ 10% din furnicile din colonie sunt în afara hranei pentru animale la un moment dat, ceea ce înseamnă că 90% din această colonie este ascunsă", explică entomologul Orkin, Chelle Hartzer. "Poți ucide un cuplu cu aleatorie, dar asta lasă mult înapoi în cuib pentru a umple acel vid."

Pentru a rezolva problema de la sursa ei, trebuie să încercați o capcană de momeală. "Furnicile vor duce momeala înapoi în colonie, vor împărți momeala și apoi vor fi dispersați și vor ucide colonia", spune Goldstein. Chiar și mai bine, mai multe furnici vor urma feromonii înapoi în capcana, urcând de-a lungul procesului. Aveți grijă să nu pulverizați nici un pesticid pe momeală sau pe urmă de furnici, deoarece va interfera cu reacția în lanț.

5. Dacă cele de mai sus nu funcționează, contactați un profesionist.

Uneori, trebuie să aduceți profesioniștii. "Ei o pot urmări înapoi în colonie de unde provine și elimină cea mai mare parte a problemei, dacă nu toate," spune Hartzer. Un expert este, de asemenea, o idee bună atunci când vine vorba de furnici dulgher, deoarece acestea pot provoca daune structurale grave și potențial periculoase.

No comments:

Post a Comment